Terugblik 2023

Op zaterdag 10 juni 2023 vond de Ronken & Vonken rally – Wheels & Wings editie plaats. Deze tweede editie van onze benefiet rally hebben wij als stichting Rotary Wheels & Wings georganiseerd voor en samen met de stichting Hoogvliegers.

Vanuit het thema “mobiliteit in transitie” reden 30 equipes – een bonte mix van oldtimers, youngtimers, hybride en elektrische auto’s – de route door het mooie Twentse landschap, met start en finish op Twente Airport. De koffiestop was bij de Grolsch brouwerij, waar de deelnemers konden zien hoe Grolsch zijn processen aan het verduurzamen is, o.a. door parkeerplaatsen te overdekken met zonnepanelen van Ampera Park. De lunch was bij de Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen, een prachtig stukje mobiel erfgoed van openbaar vervoer in onze regio.

Tegelijkertijd kozen vanaf Twente Airport maar liefst 22 zieke of gehandicapte kinderen als Hoogvlieger het luchtruim. Als piloot-voor-een-dag mochten zij het vliegtuig zelf besturen en vlogen zo over Twente boven de hoofden van de rallyrijders. Na een veilige landing konden ze op de foto met een heuse KLM-piloot of in 1 van de indrukwekkende bolides die dankzij Lions Club Enschede Adversa in een mooie line-up opgesteld stonden.

Al met al was het een prachtig Wheels & Wings evenement, waarmee we ruim €9000 hebben opgehaald voor stichting Hoogvliegers. Met dit bedrag kunnen bij de volgende editie wel 50 kinderen Hoogvlieger worden!

Veel dank aan alle deelnemers, donateurs, sponsoren en de vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt.

Tot volgend jaar!

 

Sponsoren 2023

https://www.aviaweghorst.nl/
BetterBe.com

Locatie

Twente Airport

Wanneer

6 juli 2024

Contact

info@wheelsandwings.nl