Mobiliteit in transitie

Mobiliteit is in transitie. De afgelopen 150 jaar hebben de uitvinding en continue innovatie van voertuigen met een verbrandingsmotor geleid tot een ongekende toename van onze mobiliteit en individuele actieradius. De betekenis hiervan voor de verbinding tussen mensen en culturen, onze persoonlijke ontwikkeling, onze kansen en vrijheid en onze welvaart is onmiskenbaar.

Tegelijkertijd kennen we inmiddels de schadelijke gevolgen van fossiele brandstof voor het milieu. De doorontwikkeling van nieuwe energiebronnen zoals biobrandstof, elektrisch en waterstof voor zowel wegverkeer als luchtvaart is in volle gang en zal ons minder afhankelijk maken van fossiel.

Tijdens Wheels & Wings willen we deze transitie in beeld brengen, door met respect voor het historisch mobiele erfgoed naar de toekomst te kijken.

Aan de Wheels & Wings rally kunnen dan ook zowel klassieke auto’s en motoren als voertuigen met moderne aandrijving (hybride, elektrisch, waterstof) meedoen. De rit voert de deelnemers door het mooie Twentse landschap, waarbij tijdens verschillende stops aandacht besteed wordt aan de historie van mobiliteit en verduurzaming. En geen mooiere start- en finishlocatie dan Twente Airport, “de kraamkamer voor duurzame luchtvaart en nieuwe mobiliteitsvormen”.

Locatie

Twente Airport

Wanneer

6 juli 2024

Contact

info@wheelsandwings.nl